At holde orden på kontoret er vigtigt for at fremme den gode energi på arbejdspladsen – også hvis man arbejder hjemmefra. Det er nemlig ikke kun praktisk at holde orden på kontoret; det er også en måde, hvorpå man kan sørge for, at man arbejder mere produktivt. Rene og ordnede miljøer er med til at motivere, således man bedre kan udføre sit arbejde, samtidig med, at det også er med til at aflaste pres og minimere følelsen af ​​generelt ubehag. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan holde orden på kontoret. 

Hav systemer, så der ikke opstår rod

For at opretholde orden på kontoret er man nødt til at have et passende og synligt sted til alle papirer, elementer og værktøjer, der bliver taget i brug i løbet af en arbejdsdag. Det er vigtigt, at man ikke bare gemmer alt væk i et arkivskab eller flytter rodet til skufferne, så det er ude af syne, men at man rent faktisk sørger for, at alt er på “sin” plads. Man skal have plads nok til at lægge de genstand, som man bruger, pænt væk, samtidig med, at de altid skal være lige ved hånden. 

Man kan derfor give både skuffer og hylder hver deres type af genstande, som altid skal placeres i eller på dem. Blyanter, hæfter og hæftemaskiner kan blive tildelt skufferne, mens dokumenter kan få deres egne arkivkasser og hertil hylder, som de kan stå på, sammen med andre mapper. På den måde bør du altid have alt, hvad du har brug for, uden at det permanent kommer til at ligge på dit skrivebord. Det gør det langt nemmere at finde det, man skal bruge, samtidig med, at der er skabt arbejdsro omkring en. 

Orden på kontoret har sine fordele

Det at sørge for, at der er så meget fri og åben plads – især i arbejdsområdet, på kontoret og på skrivebord) – være med til at gøre, at det bliver nemmere at koncentrere sig, da der vil være færre ting, der kan være med til at distrahere dig. Man kan, med en ryddet arbejdsplads, fokusere på opgaven uden at blive afbrudt af andre ting, og uden der opstår mental fiksering på andre problemstillinger, såsom når man udsætter opgaver, der endnu ikke er afsluttet. 

Endelig bidrager orden også til skabelsen god energi. Rodede omgivelser og mangel på plads til at bevæge sig kan være med til at producere en følelse af kaos, som kan være skadelig for din produktivitet. I stedet vil et velordnet, pænt og rummeligt miljø give bidrage til, at man får en følelse af frihed og plads til vækst. 

Der er altså mange gode grunde til at få ryddet op og få skabt orden på kontoret – og så er det endda også meget nemt at gøre dette. Det handler bare om at få organiseret de ting, der lige nu ligger og roder foran dig, når du tilgår dine arbejdsopgaver. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.