Det er tydeligt at spotte de arkitektoniske trends i 2022. De hænger nemlig i høj grad sammen med de generelle trends om bæredygtighed, naturlighed og fællesskaber. Læs mere her. 

De arkitektoniske linjer, der tegnes netop nu, stemmer i den grad overens med de værdier, der stormer frem i samfundet i disse år. Det handler i høj grad om at komme tættere på naturen, tættere på hinanden og om at leve et bæredygtigt liv. Arkitekturen, der bygges i disse år, har fokus på langvarig holdbarhed og jordnær æstetik. Her fremhæver vi tre af de største arkitekturtrends i 2022. 

1. Bæredygtighed 

Det mest prominent keyword over dem alle i disse år er bæredygtighed. Vi stræber i høj grad efter at implementere bæredygtighed i alle dele af vores liv. Det kommer i høj grad af en øget klimabevidst og ønsket om at passe bedre på vores planet. Det ses tydeligt i arkitekturen, hvor der er et generelt øget fokus på at bygge bæredygtigt. Der er fokus på energiforbrug og genbrugsmaterialer. Materialer fra ældre huse bliver genbrugt og upcyclet i nye byggerier. Derfor er træ for eksempel et populært materiale.  

2. Naturlige materialer 

Træ og andre naturlige materialer er i den grad i høj kurs. Træ bliver nemlig produceret med en utroligt lavt energiforbrug og har blandt andet evnen til at lagre CO2. Mange andre naturlige materialer bliver brugt vid udstrækning. Der er fokus på, at materialerne skal kunne genanvendes senere hen samt at de vil kunne holde i mange år. Det naturlige look er også blevet populært, så det er også nemt at spotte trenden i selve de æstetiske udtryk af de huse, der bliver bygget netop nu.  

3. Fællesskaber 

I disse år der stor fokus på det gode liv. Det betyder i høj grad et fokus på fællesskaber og nære relationer. Det afspejler sig også i arkitekturen, hvor fællesskabet er tænkt ind som en aktiv del af fx planløsning. Derudover er der flere og flere, der vælger flerfamilieshuse og bofællesskaber. Fx er der også mange, særligt yngre mennesker, der vælger at flytte på landet og skabe større fællesskaber på nedlagte landejendomme. De fællesskabsfokuserede huse, der bygges, har typisk ligeledes fokus på de to andre trends nemlig naturlige materialer og bæredygtighed. Selvom vi kalder det trends, så peger meget på, at dette er tematikker, der vil blive ved at fylde i fremtiden.  

Fællesskaber bliver også søgt på mange andre måder i disse år. Det gælder fx for online dating, som der er flere og flere, der benytter sig af. Her kan man både finde dates og sexnoveller. Der er en lang række online platforme at vælge imellem. En af de mest populære er Scor, hvor der er tusindvis af danskere, der møder hinanden hvert år. Ligesom så meget andet, så lader det til, at jagten efter kærlighed og intimitet online er kommet for at blive.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *