Vi ved godt, at begrebet formuepleje ikke ligefrem er en feststarter, men det ændrer ikke ved, at det er essentielt, hvis du har en investérbar formue stående i banken. Formuepleje handler nemlig om at få din formue til at vokse. Men hvordan foregår det, og hvem kan hjælpe dig i disciplinen? Det kan du læse meget mere om lige her.
Hvad er formuepleje?
Man kan i bund og grund sammenligne formuepleje eller formueforvaltning, som det også kaldes, med at passe blomster. Når du vander og plejer dine blomster, vil de vokse og trives. Det samme kan man sige om formuepleje. Det går nemlig ud på at pleje sin formue, så den bliver større.
Når man taler om en formue, menes der ikke udelukkende den opsparing, du har stående i banken. En formue dækker over de samlede værdier, du har til rådighed, dvs. din bolig, din pension, værdipapirer, aktiver i virksomheder etc. Formueforvaltning handler om at få sin samlede formue til at give det største afkast, og det kan du gøre ved at investere din formue, hvor der er det højeste renteafkast i forhold til investeringsrisikoen.
Sådan fungerer formueforvaltning i praksis
Du kan investere din formue på mange forskellige måder, men det kræver, at du undersøger dine muligheder. Pension og skat er ofte oplagte steder at sætte ind. Har du en stor formue, er der også stor sandsynlighed for, at du betaler topskat, og her kan der være gode besparelser at komme efter.
Derudover kan formueforvaltning bestå af:
- Ejendomsinvestering
- Investering via holdingselskaber
- Investering i obligationer og aktier
- Reducering af udgifter
Er formuepleje relevant for dig?
Har du en formue af en vis størrelse, er formuepleje relevant for dig. Om din formue er stor nok til, at investering giver mening, er op til dig selv eller en rådgiver at vurdere. Men faktisk er mange danskere i besiddelse af en formue, der er større, end de lige tror, f.eks. hvis de har betalt huset ud.
Har du en større formue, kan du være kvalificeret til formueforvaltning gennem professionelle investeringsforeninger. Med en mindre formue kan det ofte bedst betale sig at stå for forvaltningen selv, da omkostningerne i forbindelse med professionel forvaltning er for store i forhold til den gevinst, du kan få.
Hvem kan hjælpe dig med formuepleje?
Formuepleje kan virke kringlet selv at administrere, hvis du ikke har beskæftiget dig med det før, og selvom du sagtens kan opnå en endnu større formue, er der desværre også risiko for, at du taber penge, når du investerer. Derfor kan det være en rigtig god idé at få hjælp af formueforvalter.
Når du allierer dig med en formueforvalter, får du ikke blot kompetent hjælp i forhold optimering af dine skatteforhold, du modtager også juridisk rådgivning, risikostyring af din portefølje samt investeringsrådgivning. På den måde får du udviklet en god formuestrategi, der tager udgangspunkt i alle aspekter af din økonomi, hvilket giver dig det bedste grundlag for at skabe højst muligt afkast.
Har du en større formue, er formueforvaltning helt sikkert værd at undersøge nærmere.