Der er ingen tvivl om at covid-19-pandemien har gjort noget for verdens økonomi, Danmarks økonomi og hver enkelte virksomhedsøkonomi. Dette er både på godt og ondt.

Det er klart at restauranter, caféer, biografer og så videre har haft en negativ fremgang grundet covid-19. Steder som dem har af og til været helt lukkede på grund af smittefarer, ellers har det været begrænset. Hvis ikke det var en af de to ting, der drastisk halverede deres kunder, var det kundernes frygt for smitte.

Covid-19 har gjort mange dårlige og negative ting for rigtig mange mennesker, skoler, virksomheder og meget andet. Hvis man vil, kan man dog også finde noget positivt i det for nogle virksomheder! Især for virksomheder med online handel. Proshop, danmarks førende onlineshop for computer udstyr med mere, er lige kommet ud med et rekord regnskab for 2020 med en 2.1 milliard omsætning.

Rengøringsartikler og miljø

Det giver næsten sig selv, at virksomheder der producerer og ellers arbejder med rengøring og rengøringsartikler, har klaret sig godt og har haft en positiv fremgang grundet covid-19. Virksomheden https://trifu.dk/ har haft en rigtig god fremgang i deres vækst. Det er netop fordi de sælger bæredygtige rengøringsartikler, som selvfølgelig er meget efterspurgte for tiden.

Af myndighederne er der forslået at rengøring i hjemmet og på arbejdspladsen skal længere op på prioritetslisten. Det er netop for at dræbe bakterier og mindske sygdom af alle former og specielt covid-19. På grund af myndighedernes ord om rengøring i hjemmet, er det de fleste steder blevet taget meget seriøst at gøre mere rent på arbejdspladsen og i hjemmet.

Den store mængde af rengøringsartikler ville normalt være meget miljøbelastende, men det er noget som Trifu og andre miljøvenlige rengøringsmidler har taget sig af.

De udsatte brancher

Diskoteker, natklubber, caféer, restauranter, biografer, bowlinghaller og mange andre brancher har været yderst udsat på grund af covid-19. Meget er midlertidigt lukket, hvilket trækker hårdt på virksomhedens egen økonomi samt de ansattes økonomi. Dette vil have langvarige konsekvenser for Danmarks økonomi, da det økonomiske kredsløb på en måde er gået i stå.

Mange virksomheder og firmaer er lukket – nogle midlertidigt, andre permanent. Et utal af mindre virksomheder og firmaer har været meget præget af disse ændringer i samfundet, der gør det svært at have en virksomhed.

Større virksomheder har selvfølgelig også mærket en negativ fremgang i økonomien, men ikke på samme måde som mindre virksomheder har. Det er fordi større virksomheder for det meste har mulighed for finansiel støtte. Derudover kan en større virksomhed oprette en online-handel.

Online handel under covid-19

Online handlen er uden tvivl steget betydeligt i 2020. Mange har været hjemme fra skole og arbejde. Mange har kedet sig. Af nævnte grunde og mange andre grunde, har mange besluttet sig for at handle på nettet. Butikker, der kun – eller også – servicerer online, har i den grad haft travlt og har haft en øget omsætning. Online handel har været det mest sikre under covid-19, og af den grund er det steget til vejrs.

Mange virksomheder, der ikke havde noget online, har stået i en svær situation. Nogle har faktisk åbnet for online handel for at fremme salg og mindske prægene af covid-19. For mange har det virket, men for at det virker, kræver det marketing, reklamation, omtale og størrelsen på virksomheden har også en betydning.

Bryllupsbranchen

Bryllupsbranchen og alt, der står bag, har været hårdt ramt. Bryllup efter bryllup er blevet aflyst i 2020, alle bryllupsmesser ligeledes aflyst. Det er selvsagt på grund af restriktioner fra myndighederne samt frygt for smittefare. Der er mange mindre – og nogle gange større – virksomheder bag et bryllup. Frisør, makeupartist, kok og mange andre ting. De nævnte brancher samt mange flere har været meget hårdt ramt af at der var et meget begrænset antal bryllupper i 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *