ANNONCE

Du har længe tænkt over, at du gerne vil være mere opmærksom på miljøet, og du ønsker ikke at være en af dem, der belaster miljøet mere end højest nødvendigt. Men det kan være svært at lave om på vaner, som du er vant til at have, og det er måske vaner, som du har haft hele dit liv. Nu skal du pludselig til at lave dem om, og det føles som en meget stor og svær opgave. Dog er det ofte sådan, at det blot kræver lidt ekstra, når du skal i gang, hvor det efterfølgende bliver nemmere og nemmere.

Vi giver dig i denne artikel et par gode råd til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt både med små og lidt større ændringer.

Bæredygtig boligindretning

En af de måder, der er nemme at starte ud på, er at begynde generelt at tænke mere bæredygtigt, når det omhandler dit forbrug, og når du skal købe nye varer. Du kan se mange idéer til forskellig boligindretning hos dette website, hvor du herefter nemt kan undersøge om de samme varer kan findes i en bæredygtig udgave.

I dag er der flere og flere virksomheder, der er opmærksomme på, at vi skal passe på vores klode, så der findes utroligt mange alternative bæredygtige versioner af forskellige ting.

Mindre kød

Dette er en af de ændringer, som mange kan føle er en svær ændring, men at spise mindre kød er også en stor ting, som du kan gøre for miljøet.

Det kan selvfølgelig være svært for nogle fuldstændig at droppe kødet og gå over til en vegansk livsstil, men det kan være en hjælp, hvis man ikke gør det hele alt for drastisk. At tage et skridt af gangen kan ofte være løsningen og så stoppe der, hvor du mærker, at her føler du, at du har det godt.

Hvis det er for svært at vænne sig helt af med det, er det jo også helt fint med blot et par kødfrie dage, da dette også hjælper, og bare det at du er opmærksom på dit forbrug er en stor ting. Alle er vant til en bestemt kost, og så kan det være svært pludselig at skabe store ændringer.

Genbrug

Du kan også forsøge at tænke på dit forbrug lidt mere kritisk. Er du typen, der godt kan lide at købe lidt for meget tøj i løbet af en måned? Føler du selv, at du er enig i, at du har et stort forbrug? Hvis du kan nikke ja, så kan det være et oplagt sted at starte.

Genbrug kan være løsningen på dit problem, fordi du herved belaster miljøet langt mindre og herved altså lever mere bæredygtigt.

Du kan finde mange flotte ting i en genbrugsbutik, og der er også en anden kæmpe fordel i at gå i genbrug – den økonomiske del. Det er jo som regel billigere at finde noget i genbrug, end når du tager ud og køber varen fra helt ny.

Igen, behøver det heller ikke at være sådan, at du overhovedet ikke kan købe noget helt fra ny af, og det altid skal være genbrug. Det er blot godt at være opmærksom, hvis du har et højt forbrug. Hvis du er typen, der i forvejen ikke køber så meget i løbet af en måned, kan det være et andet sted er bedre at starte for dig.

Gå og cykle mere

Det kan være svært lige altid at kunne gå og cykle til alting, og sommertider er det også bare nødvendigt at bruge en bil. Men at være mere opmærksom på, om det nu er helt nødvendigt at bruge bilen derned, eller måske kunne I alle hoppe på cyklen og få en god cykletur ud af det i stedet. Det er ofte lidt hyggeligere, og så får I også bevæget jer lidt mere, end man gør, når man sidder i en bil.

Alle disse råd kan selvfølgelig også virke for svære, men som sagt hjælper det blot at være opmærksom, fordi så går flere og flere ting også op for dig. Pludselig bliver det hele nemmere, fordi du er kommet ind i en rutine, hvor du allerede gør det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *