HDMI står for High-Definition Multimedia Interface. Det er et kabel, der kan hjælpe dig med at få overført både lyd og billede fra én elektronisk enhed til en anden. Derfor finder du også en HDMI-indgang på langt de fleste elektroniske enheder, der bliver produceret i dag. Blandt andet bliver de fleste fjernsyn betegnet som enten ”HD Ready” eller ”Fuld HD”.

Kablet har desuden også den fordel, at det er supernemt at anvende. Derfor behøves du bestemt heller ikke være nogen teknologisk ørn for at kunne drage fordel af kablet. Du kan med fordel læse videre, hvis du gerne vil vide mere om HDMI kabler.

Forbind flere forskellige enheder

Når du anvender et HDMI kabel, får du mulighed for at forbinde flere forskellige enheder. Blandt andet kan du forbinde følgende enheder til dit TV med hjælp fra kablet:

Derfor er det bestemt heller ikke uden grund, at så mange fjernsynsproducenter markedsfører sig på, at deres produkter har HDMI-indgang.

Vælg blandt flere forskellige længder

Når du gerne vil købe et HDMI kabel, har du mulighed for at vælge blandt flere forskellige længder. Det er nemlig vidt forskelligt fra hjem til hjem, hvor lang en ledning der er brug for. Netop derfor har du mulighed for at vælge blandt et væld af forskellige længder, så du ender med den helt perfekte størrelse til dit hjem.

Flere forskellige versioner

Ligesom at der findes forskellige længder af kablet, findes der også forskellige versioner. Blandt andet kan du vælge blandt flere forskellige standarder. Når du skal udvælge en standard, bør du huske på, at standarderne er bagudkompatible. Det vil sige, at enhver ny standard også passer til ældre stik. Derfor er det også bedre at vælge en højere standard. På den måde møder du nemlig ikke nogle begrænsninger, hvis du senere vil udskifte dit udstyr.

Mere om forskellige standarder

Når det kommer til HDMI kabler, kan du vælge blandt følgende standarder:

HDMI 1.4 er en standardkvalitet, som du kan anvende til både Full-HD og ARC. Hvis du har en kort længde af kablet, kan det også godt håndtere et [email protected] signal.

HDMI 2.0b er næsten dobbelt så hurtigt som HDMI 1.4. Derfor er dette kablet også velegnet til 4K udstyr. Derudover understøtter kablet også både ARC og [email protected]

HDMI 2.1 er et fremtidssikret HDMI-kabel, der både understøtter eARC, [email protected] og 8K. Derfor er kablet også perfekt til de nyeste TV & spillekonsoller.

Hvis du gerne vil sikre dig, at du kan bruge dit HDMI kabel i en del år, bør du derfor investere i et HDMI 2.1. Det bliver ikke udfaset lige foreløbigt, så du kan bruge kablet til de næste mange elektroniske produkter, du måtte købe. Derfor er denne variant et sikkert køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *