Der er mange gode grunde til at lægge et budget og få overblik over sin økonomi. Det kan give dig et større råderum, bedre mulighed for at spare op og gode vilkår for at investere. Læs mere om hvordan du lægger et godt budget her. 

Det er faktisk ikke så svært at lægge et budget, som mange går og tror. Det kan virke kompliceret med alle de tal og procenter. Men det er faktisk relativt enkelt at lægge et basisbudget. Her har du blot brug for nogle simple tal og enkel matematik.  

Først og fremmest, så skal du få overblik over dine indtægter. Det er selvfølgelig løn, men det kan også være tilskud, bidrag og lignende. Så ved du, hvor meget der kommer ind. Herfra skal du så finde ud af, hvordan dine faste udgifter ser ud. Faste udgifter er alt lige fra boligudgifter og forsikringer til fagforening og fritidsaktiviteter. Når du ved, hvad dine fast udgifter er, så ved du også, hvad dit såkaldte rådighedsbeløb er.  

Rådighedsbeløb og variable udgifter 


Når du ved, hvor stort dit rådighedsbeløb, så er det tid til at tage et kig på dine variable udgifter. Dan dig et overblik over, hvad du bruger dine penge på i hverdagen. Hvor meget har du brug for til mad, tøj, rejser, underholdning og to-go-kaffe?  

Dette vil give dig en indikation af hvor meget, du har tilovers, når du har levet, som du gør. Derudover kan det også være en god mulighed for at undersøge, om man eventuelt kunne skære ned på nogle af sine udgifter. Særligt spontane udgifter er ofte noget, der godt kan undværes — og som kan skabe mere luft i budgettet, end du går og tror. 

Det vil give dig mulighed for at sætte penge af til opsparing. Det er altid en god idé at lave en separat opsparingskonto og sætte et beløb til automatisk at gå ind på din opsparing. En opsparing kan give dig ro i sindet i forhold til at være forberedt på uforudsete udgifter eller større ændringer i din privatøkonomi.  

Overblik over økonomi 

For langt de fleste mennesker, så er det en god ting at have overblik over sin økonomi. Det kan give en ro i hverdagen. Problemer med økonomi er en af de største årsager til stress og skilsmisse. Hvis du har stresset eller føler dig anspændt, så kan eventuelt prøve at afspænde din krop med massage i Midtjylland. Massage kan lindre en for både spændinger og smerter, som man eventuelt har fået af stress eller andet ubehag. Hvis du bor i København, så er der også rig mulighed for at finde massage i Hovedstaden. Her er der et bredt udvalg af massører, som du kan vælge mellem.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *